About Me

My photo
Volgograd, Russia
I'm a 12 year old trapped in an 19 year old physique and I love pink :) Our heart is pink, and pink is a lovely colour. So, let's stick to the "fitrah" and let's make our heart a lovely heart too :D InsyaAllah.

Thursday, January 15, 2015

Basikal

Assalamualaikum wbt

Memang la tiba tiba rajin nak update blog sebab sekarang musim exam. 

Sabun basuh and lotion; okay aku punya pemalas tahap aku malas nak picit sabun basuh and lotion punya botol masa nak keluarkan isi dia. Okay harap faham bahasa aku yang pelik dan berbelit belit. Jadi tak berapa banyak la yang keluar isi dia. Lepas tu bahagian deep dalam otak aku pun fikir, 

"Cehh memang kena tekan benda alah ni, kalau tak hasil keluarannya tak berapa memuaskan"

... Hmpphh...

"Tekan - tertekan - tekanan - pressure"

"Oh patut la penting pressure. Kalau takde pressure memang tak memberangsangkan hidup ni"

"Pressure ni macam driving force gitu"

"Hm pressure betul nak exam"

Okay lebih kurang macam tu la otak aku punya deep fikir pasal botol sabun basuh.

Aku ni susah gila nak tertekan. So sebab tu kadang kadang aku nampak relax. Tapi sebenarnya aku gelabah juga sebab aku relax.

Yes macam tu la complicated seorang aku.

Okay jadi kejadahnya aku update blog.

"Study la woiiiiiii"

Hmphhhhhhh

Harap takde orang baca sebab ni literally aku mengarut. 

Pressure mana kau I need you!!

Okay sesiapa baca harap doakan diriku, terima kasih ku dahulukan.

Ummmm gedio lagi nak cerita. Takde la kot. Ok bye assalamualaikum!

Alamak wait... Tajuk aku basikal

Sebenarnya nak cakap, hidup ni ibarat kayuh basikal. 

Kayuh, kayuh, kayuh...

Boringnya woi

Tapi kau kena gak kayuh sebab only dead people stop moving. 

*Tetiba speaking*

So kayuh jela basikal. Belek la balik kertas tu nawal.

Okay ni bye betul haha salam!

1 comment:

  1. Wow philosophical gituu! I loike! Btol tu jikalau basikal tidak dikayuh, masakan akan berlaku displacement!

    ReplyDelete