About Me

My photo
Volgograd, Russia
I'm a 12 year old trapped in an 19 year old physique and I love pink :) Our heart is pink, and pink is a lovely colour. So, let's stick to the "fitrah" and let's make our heart a lovely heart too :D InsyaAllah.

Thursday, January 5, 2012

Ujian. ujian, ujian!

 

Assalamualaikum Smile salam 2012!

1st post ever 2012, patutnya post pasal resolution ke, highlight ke, apa ke, ni post pertama 2012 dah pasal ujian. Haha tension! Takpela, marilah kadang kadang mengstresskan diri!

Okay.. Basicly, dalam hidup ni penuh ujian! Waah ayat.. puitis dan gramatis. Tapi tu lah kenyataan!

Warghh penat! Kat sekolah ujian, periksa, spm la, pmr la, upsr la. Even upsr pun boleh buat budak kecik nangis taw! Mak kata dapat 5A, keluar2 result dapat 4A 1B. Menangis budak tuu. Kejam! Tak kesian ke? Dah kerja, ada assesment bagai. Woaahhh. Bilakah harus berhenti ujian2 ni? Tak cukup tuuu.. Ujian dalam hidup. Kalau kecik2, patah pensil, hilang mainan pun dah cukup sedih. Macam masalah besar satu dunia dah tu! Dah besar2 ni, bermacam2 lah. Tak cukup duit, takde kawan, putus cinta, tak perform study.. CUKUP! Anda taw masalah anda. Haha.

As-A-child

Dalam berjuta2 manusia dalam dunia ni, saya pun tidak terkecuali juga lah untuk menghadapi segala2 masalah tu. Kadang2 sampai serabut kepala, pening dah nak fikir. Nak lari, tak tahu ke mana. Dulu masa duduk asrama, ada masalah je nak balik rumah. Balik rumah, kena marah ngan parents, gaduh ngan adik pulak dah. Haha. No where to go dah.

StressEmotion

I’m stress. Don’t come near me!

Okay. Baru baru ni, saya ada menghadapi satu masalah (pengakuan ekslusif). Haha maka saya merasakan masalah saya lah terbesar di dunia! Kenapa saya? Mengapa saya? Why why why? Lebih kurang macam tu lah perasaan saya. Thanks to NMH for being my ear Smile But then I got BIG SLAP on my face.

slap_in_the_face

I saw someone, with bigger problem, don’t complain a single thing, hiding her feeling, and smile.

And me, complaining complaining complaining. Feel like slapping myself.

So rakan2, setiap kali ujian tiba, janganlah kite lupa untuk bersabar seperti saya. Out there, a lot more of people are suffering, having problem, worse than we do. Believe me Smile

starvation1

homeless.jpg-thumb

So folks, take a look at those pictures, and you’ll understand.

Hang in there, the best might come.

“if Allah have a good plan for someone, He will tested him first”

Have faith.

Happy New Year.

p/s : winter exam is just around the corner! dear me, please thinking like a neuron!

Salam Smile